tiistai 15. joulukuuta 2009

Yhteenvetoa vaelluksesta

Tervehdys vaan minunkin puolestani , Jouni jo kertoikin mukavasti vaelluksestamme tuossa edellä.
Ajatus yhteisestä patikkareissusta oli muhinut jo muutaman vuoden mielessä ja viime vuonna sitten aloitettiin matkan suunnittelu tosissaan. Tietoa reitistä on saatavilla runsaasti, internetistä ja esim opaskirjoista. Meillä oli pohjana vuonna 2006 julkaistu Cicerone , GR20 Corsica, High-Level Route sekä uudempi Corsica Trekking GR20, David Abram, 2008.

Päiväetapit on jaoteltu selkeästi, ne pohjautuu reitin varrella sijaitseviin refugeihin joiden luona on ainoat sallitut yöpymispaikat. Joko majoissa dormitory sänky ( n.10 €/ henk) tai piha-alueilla teltalla (5 € / henk / yö). Tosin reitillä oli aivan upeita leiripaikkoja joihin olisi voinut majoittua villiin leirintään mutta niissä oli kieltokyltit, vettä ei ollut ehkä lähettyvillä eikä niiden sijaintia tiennyt etukäteen. Meillä oli lähtökohtana yöpyä teltalla joten kannoimme mukana kevyen kahden hengen pikkuteltan. Se oli hyvä ratkaisu , päivät ja yöt olivat melkoisen lämpimiä elokuussa joten muutamaa yötä lukuunottamatta nukuimme pelkän sisäteltan suojissa. Sisäteltta hengitti hyvin ja piti ötökät loitolla.
Yleensä olimme teltassa jo klo 21 aikaan kun pimeys alkoi laskeutua eikä nukahtamista tarvinnut kauaa odotella. Suositan kyllä korvatulppia koska toiset kulkijat metelöivät välillä melkoisesti ja myöhään!
Rahaa reitillä saa kulumaan aivan huomaamatta, 0.5 l tölkki paikallista Pietra olutta oli kyllä hintansa arvoinen (5 €) päiväetapin jälkeen majalle saapuessa. Tarjolla on myös limua, joistain refugeista sai kannullisen viiniä (1l), sekä aika suppea valikoima ruokatarvikkeita. Paikallisia herkkuja kuten villisikamakkaraa ja tuoretta vuohenjuustoa maisteltiin ja voidaan suositella erinomaisina makuelämyksinä.
Kannattaa varautua juomapussi+letku systeemillä, 2-3 litraa nestettä kuluu helposti päiväkävelyn aikana, letkusta saa helposti hörpittyä tasaisesti ilman turhia pysähdyksiä ja rinkan riisumista / pukemista. Meillä oli lisäksi 1 litran nalgene-pullo jossa juomasekoitukset (Dexal , Hartsport etc) oli helppo valmistaa ja kaataa sitten juomapussiin.
Vedenpuhdistuksen osalta putsari jätettiin kotiin ja otettiin tabletteja mukaan , niitä ei käytetty kertaakaan joska otimme juomaveden ainoastaan pulppuavista vuorilähteistä. Ei vatsaväänteitä , ei ongelmia.
Ruuanlaittoon olimme varanneet kevyen ja tehokkaan kaasukeittimen kierrepatruunoille sekä Markill:n pulloadapterin puhkaistavia kaasupatruunoita varten. Molempia säiliöitä oli tarjolla hyvin ( yllätys), Calvissa, Calenzanan Spar-kaupassa sekä Vizzavonan rautatieaseman putiikissa puolimatkassa. Joidenkin refugeiden pihalla oli myös keittokatoksia vapaassa käytössä kaasuineen. Hitaita ja ruuhkaisia ruoka-aikoina mutta toimivia. Tietysti rahakkaat voivat ostaa joka majalta valmiit ateriat mutta hinta/laatusuhde ei ole mielestäni aivan kohdallaan.
Kaikki valuutta täytyy kantaa käteisenä mukana , kortit eivät kelpaa Korsikalla kuin isommissa kaupungeissa eikä edes kaikkien pankkien automaateilla...

Kokonaisuutena GR-20 vaellus onnistui loistavasti! Suunniteltu aikataulu jousti , alun rinkan odottelupäivän saimme lopussa kurottua kiinni yhdistämällä kaksi viimeistä vaellusetappia yhdeksi pitkäksi "suoritukseksi". Tapasimme paljon mukavia ihmisiä matkan varrella, näimme karua mutta kaunista korsikalaista vuorimaisemaa, koimme uusia makuja, tuoksuja ja hienoja fiiliksiä! Kun ei lähde vain suorittamaan saa paljon enemmän itselleen.

Vaellusystäväni Jounin kanssa matkanteko oli nautittavaa, yhteistyö sujui ja homma toimi.
Erittäin merkittävä seikka tosiaan on matkakaverin valinta, ns. pelisilmä eli tilanteen mukainen toiminta , huumori ja tasapuolinen osallistuminen tekemiseen parantaa jokaisen reissaajan matkan laatua. Kiitos Jounille mahtavasta reissusta ja eikun uutta suunnittelemaan !

Vastaillaan kiinnostuneille Gr-20 reitistä , suosittelen vaellusta . Rohkeasti reissuun vaan!

-Juha-

1 kommentti:

  1. Hei sällit, kiitos mahtavasta reissublogista!
    Itse olen suunnitellut myös Korsikan kierrosta ja tästä raportistanne on ollut paljon apua ja tulee vielä olemaan.

    Lisäsin bloginne linkin myös uudelle vaellusaiheiselle sivustolleni: http://longdistancetrail.wordpress.com/

    -Antti

    VastaaPoista